Нове повноцінне меню впроваджено вже у 80 школах, повідомила директор департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Тетяна Сідашева (на знімку).

«Проведено роботу над тим, щоб змінити й покращити харчування у школах. 80 закладів, які вже працюють по запропонованому новому меню, погодили асортимент харчування учнів у Держпродспоживслужбі, інші заклади ще над цим працюють, і з 1 січня 2022 року повністю перейдуть на нову систему», — анонсувала Тетяна Сідашева.

Напередодні початку навчального року в закладах освіти Донеччини було проведено ремонтні роботи в харчоблоках та закуплено нове обладнання.

Торік під час опрацювання реформи шкільного харчування в Донецькій області розроблено та затверджено оновлену нормативну базу. Вперше коштом державної субвенції для шкіл проведено модернізацію харчоблоків у 1809 закладах на загальну суму 400 млн гривень. У травні 2021 року презентовано нове повноцінне чотиритижневе меню, яке розробили шеф-кухар Євген Клопотенко та команда проекту CultFood спільно з технологами, дієтологами та представниками МОЗ України.

Донецька область.

Фото автора.