Якщо раніше над містом тричі на день лунали фрагменти «Щедрика» Миколи Леонтовича, то тепер містяни чують звуки ще чотирьох відомих творів. Оновлений репертуар представили у день святкування 658-ї річниці з часу заснування Вінниці.

— Вежа архітектора Артинова є одним із символів міста, — розповіли у департаменті у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю. — Розташована у середмісті на Європейській площі. Це одне з найбільш людних місць. Сюди екскурсоводи неодмінно приводять групи туристів. Це ще один магніт для туристичної привабливості міста.

У департаменті назвали час звучання фрагментів мелодій і назви творів, з яких вони взяті. О дев’ятій ранку можна почути фрагменти Державного гімну. О 12-й — марш «Стяг» — композиція часів Української революції 1917—1921 років на слова Бориса Грінченка. Тепер її фрагменти звучать у виконанні лідера гурту «Хорея Козацька» Тараса Компаніченка. Ще одну добре знану мелодію «Подоляночка» годинник відтворить о 15-й. Нарешті о дев’ятій вечора лине фрагмент класичного твору «Ода до радості» Людвіга Бетховена — нині ця мелодія є гімном Євросоюзу.

Записували фрагменти мелодій фахівці з ІТ-технологій міськради.

Збудована вежа у 1911 році за проектом тодішнього головного архітектора міста Григорія Артинова. Це був об’єкт для постачання води, тому вибрали найвищу точку міста. Висота споруди 40 метрів. Архітектор дуже хотів, щоб на ній були вартові часу. Голова міської Думи Микола Оводов підтримав його пропозицію. Нині час відбивають чотири годинники. Та ще й у супроводі мелодій.

Фото з відкритих джерел.