Захід був організований обласним центром туризму та краєзнавства учнівської молоді.

Упродовж трьох днів працювали майстер-класи з писанкарства, витинанки, різьбярства, гончарства, ковальства, вишивки, виготовлення українських оберегів — ляльок-мотанок та патріотичних браслетів. Діти стріляли із луків та арбалетів, брали участь у реконструкції козацького бою тощо. Також для всіх гостей були облаштовані яскраві та колоритні фотозони.

Із запальними танцями та піснями виступили творчі колективи: ансамбль «Арго» Народного художнього колективу вокальної студії «Heartbeat», «Зразковий художній колектив» ансамбль танцю «Усмішка» обласного палацу дитячої та юнацької творчості; фольклорно-етнографічний ансамбль «Берегинька» обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді; вокальний ансамбль «Надія» та ансамбль бального танцю «Фортуна» Донецького палацу «Юність».

Цьогоріч фестиваль відбувся уперше. Його основна мета — формування у молодого покоління патріотичної свідомості, ціннісного ставлення до культурної спадщини рідного краю. До участі у заходах долучилися 375 вихованців обласних закладів позашкільної освіти.

Фото департаменту освіти і науки облдержадміністрації.