Під час покладання квітів до пам’ятника відомому українському політику, дисиденту, голові Львівської облради першого демократичного скликання В’ячеславу Чорноволу.

Урочистості почалися з покладання квітів до пам’ятника В’ячеславу Чорноволу, голови Львівської обласної ради першого демократичного скликання.

«Ви були і є активними учасниками політичних процесів, які утверджували нашу Незалежність. Кожен із вас доклався до мрії багатьох поколінь українців — вільно жити на своїй землі, у своїй суверенній державі. За це вам низький уклін і подяка», — привітала депутатів першого демократичного скликання голова обласної ради Ірина Гримак (на знімку в центрі).

Степан Давимука (на знімку праворуч), який був головою облвиконкому в команді В’ячеслава Чорновола, вважає, що якби не було Галичини, то Україна, ймовірно, пішла б шляхом Білорусі. Саме Львівщина орієнтувала той великий корабель українського суспільства в напрямку Незалежності. Тут першими провели департизацію, декомунізацію, першими підняли національний прапор і заспівали «Ще не вмерла Україна».

«31 рік тому дві сотні депутатів прийшли до сесійної зали, щоб змінити світ. І нам це вдалося. Зміни за нашим прикладом невдовзі пішли в інші області. В’ячеслав Чорновіл тоді казав: «Пам’ятаймо: все, що ми тут зараз зробимо, — ляже в основу майбутнього, в майбутні закони». Справді, наші перші ухвали були прийняті і реалізовані», — згадував тодішній перший заступник голови обласної ради Микола Горинь (на знімку ліворуч).

Під час зустрічі депутатам першого демократичного скликання було вручено Почесні відзнаки «30 років Незалежності України».

«Упевнена, що депутати нинішнього скликання з честю впораються з усіма викликами і завданнями, а наш досвід закладе міцні підвалини для наших наступників», — запевнила Ірина Гримак.

Львів.

Фото прес-служби обласної ради.