Зловмисники формально прикривалися афілійованими із РФ підприємствами.

Як повідомляють у СБУ, КБ отримувало значні контракти від уряду РФ. Вартість тільки одного з них становила майже 260 мільйонів рублів. Серед їхніх проектів — виконання конструкторських робіт на об’єктах АТ «КримТЕЦ»: «Сімферопольської ТЕЦ», «Камиш-Бурунської ТЕЦ» і «ТЕЦ Сакських теплових мереж».

«Зловмисники діяли не напряму: щоб обійти український закон і «не співробітничати з окупантами», вони створили кілька компаній у РФ. Саме вони й були формальним прикриттям цієї діяльності: брали участь у тендерах; від їхнього імені укладали угоди з реконструкції енергетичних об’єктів окупованого півострова», — зазначають у спецслужбі.

Під час обшуків в офісі й за адресами проживання зловмисників вилучили технічну документацію із проведення робіт на підприємствах, розташованих в АР Крим, печатки утворених на території РФ афілійованих компаній, платіжні картки російських банків і кошти в розмірі 605 тисяч рублів, 230 тисяч гривень і 12 тисяч доларів США.

Здійснюється низка експертиз, планується повідомити організаторам про підозру у злочинній діяльності й обрати запобіжний захід. Тривають слідчі дії із встановлення всіх причетних осіб.

Дніпро.