Адже тут став до ладу високотехнологічний забійний комплекс великої рогатої худоби (на знімку). Побудований він за турецькі інвестиції — 71 мільйон гривень.

Будівництво цеху розпочалось навесні. Увесь перебіг спорудження, монтажу та закупки необхідного обладнання контролювали турецькі експерти, щоб технологічний процес відповідав канонічним вимогам Ісламу (Шаріату). Тут є сучасний цех обвалки, фасування, охолодження, турецька лінія вакуумування, а також сучасні холодильні камери. У цеху працюватимуть понад двадцять людей. У перспективі підприємство розвиватиметься, уже закупили худобу м’ясної абердино-ангуської породи, надалі збільшуватимуть поголів’я, а відтак створюватимуть додаткові робочі місця.

«Після пусконалагоджувальних робіт ми подамо заявку на отримання сертифіката «Халяль». Він дасть змогу експортувати продукцію в усі ісламські країни. Перевагу мають і місцеві фермери — вони зможуть не збувати худобу за безцінь, а нарешті почати гідно заробляти на реалізації якісного м’яса», — розповідає директор ТОВ «Халяль Компані» Сергій Марчук.

«Україна — дуже потужна та сильна країна. І відкриття цього важливого підприємства на Рівненщині — ще одне підтвердження цих слів. Ми віримо, що турецько-українські торговельно-промислові зв’язки зростатимуть», — зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Туреччини в Україні Ягмур Гульдере, котрий, як і заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга та голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, був присутній на відкритті комплексу у селі Великий Мидськ.

Фото авора.