Постанова Верховної Ради України

Заслухавши та обговоривши звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки та оцінки стану акціонерного товариства «Українська залізниця», розслідування фактів можливої бездіяльності, порушення законодавства України органами управління зазначеного підприємства, що призвели до значного погіршення технічного стану підприємства та основних виробничих показників, утвореної відповідно до Постанови Верховної Ради України № 1141-IX від 27 січня 2021 року, Верховна Рада України постановляє:

1. Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки та оцінки стану акціонерного товариства «Українська залізниця», розслідування фактів можливої бездіяльності, порушення законодавства України органами управління зазначеного підприємства, що призвели до значного погіршення технічного стану підприємства та основних виробничих показників (далі — Тимчасова слідча комісія), взяти до відома.
2. Направити звіт Тимчасової слідчої комісії Президенту України, Прем’єр-міністру України.
3. Направити звіт Тимчасової слідчої комісії до Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури України, акціонерного товариства «Українська залізниця», Офісу Генерального прокурора для розгляду в межах компетенції та відповідного реагування.
4. Кабінету Міністрів України, Міністерству інфраструктури України, акціонерному товариству «Українська залізниця», Офісу Генерального прокурора поінформувати Верховну Раду України про результати розгляду звіту Тимчасової слідчої комісії у двотижневий строк.
5. Опублікувати висновки Тимчасової слідчої комісії у газеті «Голос України», а також оприлюднити на офіційному веб-сайті Верховної Ради України.
6. Звіт Тимчасової слідчої комісії про виконану роботу заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради України до 27 січня 2022 року.
7. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради України Д. РАЗУМКОВ.

м. Київ,
9 вересня 2021 року.
№ 1734-IX.

Додаток
до Постанови Верховної Ради України
від 9 вересня 2021 року
№ 1734-ІХ

ЗВІТ Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки та оцінки стану акціонерного товариства «Українська залізниця», розслідування фактів можливої бездіяльності, порушення законодавства України органами управління зазначеного підприємства, що призвели до значного погіршення технічного стану підприємства та основних виробничих показників ДИВИТИСЬ>>>