Бібліотечку для книгозбірні, зокрема унікальне видання «30 років Незалежності», власкор «Голосу України» Петро Мельник передав директору ОУНБ ім. Д. Чижевського Валентині Животовській (посередині) і працівниці бібліотеки Тетяні Макаровій.

На сторінках видання, презентованого в Кропивницькому, в Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського — своєрідний відтинок 30 років життя нашої держави, повідомляють журналісти інформаційної агенції CBN.

Книжка має 30 розділів — на кожен з прожитих новою державою років. Писали їх журналісти газети. За словами співавтора видання, автори не претендують на всеохопне висвітлення новітньої історії країни і їхня робота не є істиною в кінцевому підсумку. І лише автори були цензорами своєї роботи.

На сторінках видання Петро Мельник розповів про 2009 рік, який багатьом українцям запам’ятався роком політичного протистояння між президентом Ющенком та прем’єр-міністром Тимошенко, газовою війною, 22-відсотковим стрибком інфляції і, відповідно, економічною кризою, скандалом навколо Нацбанку та іншими потрясіннями.

Під час презентації своїми враженнями щодо ювілейного видання і газети поділилися журналісти, які в різний час були кореспондентами та дописувачами «Голосу України». Серед них — Олег Шверненко, Руслана Сорока, Федір Шепель, Віктор Іщенко, Володимир Поліщук та інші журналісти Кіровоградщини.

«30 років Незалежності» вийшла невеликим накладом у 500 екземплярів, і поки що лише три потрапили на Кіровоградщину. Ознайомитися з виданням можна в Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського. Проект матиме продовження у вигляді розповіді про життя за часів Незалежності кожного регіону України.

Фото Лари ГУРІНОЇ.