New York Times пише про Україну! На жаль, як про найменш вакциновану країну в Європі від COVID-19! Журналісти зазначають, що причинами такого стану речей є небажання населення вакцинуватися та масова підробка сертифікатів про щеплення. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк.

«Ще з березня минулого року з парламентської трибуни я неодноразово говорила про провал комунікаційної кампанії уряду з протиепідемічних заходів та вакцинації. Точніше, про її повну відсутність. Звертала увагу урядовців на велику недовіру суспільства до вакцинації загалом, про міфи довкола вакцин від COVID-19. Недовіру до вакцинації посилювала й недовіра до недолугих дій самої влади під час коронакризи.

Уже давно потрібно було запускати загальнонаціональну інформаційну кампанію з популяризації вакцинації населення. Системно і щоденно розвінчувати міфи, фейки і перестороги людей щодо рятівних вакцин від COVID-19. На жаль, наші медики часто самі не виступають промоутерами вакцинації. І все це разом з COVID-19 оголило ще одну проблему — рівень медичної освіти в Україні», — зазначила заступниця глави парламенту.

Та лише 6 жовтня 2021 року, додала Олена Кондратюк, уряд схвалив постанову про необхідність виділення 25 мільйонів гривень з бюджету на інформаційну кампанію щодо вакцинації від COVID-19 на телебаченні. А днями

Бюджетний комітет Верховної Ради України погодив виділення цих коштів Міністерству культури та інформаційної політики.

«Через таку недалекоглядність втрачено дуже багато цінного часу. За цей період недовіра до вакцинації в суспільстві лише посилилася. Потрібно негайно починати відверту розмову з громадянами про переваги вакцинації та вакцин», — резюмувала Олена Кондратюк.