Також цієї доби встановлено новий рекорд щеплень: вакциновано майже 292 тис. українців.

До червоної зони епідемічної небезпеки вже належать вісім областей (Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська, Херсонська), рівень госпіталізації перевищено в столиці й 18 регіонах, рівень зайнятості ліжок з киснем — у 13 регіонах. Найвищий рівень завантаженості ліжок з киснем у Донецькій — 86,6%, Запорізькій — 82,1% і Сумській областях — 81,5%.

Після колапсу з киснем в Одеському обласному центрі соціально значущих хвороб про його дефіцит заявила й низка лікарень в інших регіонах. Учора перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда повідомив, що Одеська область і Одеса зокрема забезпечені медичним киснем, а отже, потреби госпіталізованих хворих на COVID-19 у кисневій терапії забезпечуються повністю, інформує прес-служба МОЗ.

Ще влітку глава профільного відомства Віктор Ляшко заявляв, що «вже почали підготовку, ми розуміємо рівні можливого спалаху в осінньо-зимовий період, тому працюємо над тим, щоб забезпечити базові лікарні централізованим киснем у тих обсягах, які використовували найбільш завантажені лікарні». Однак коли хвиля пандемії після літнього затишку «раптово» накрила Україну, з’ясувалося, що мутований коронавірус поводиться агресивніше й реанімація ковідних пацієнтів вимагає в рази більше кисню, ніж раніше.

Коментуючи ситуацію нестачі кисню в низці медзакладів, голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький сказав у телеефірі: «Сьогодні вже СБУ й силові структури почали займатися цим питанням, оскільки є підозри, що це може бути також диверсія, адже чомусь саме на прогнозований пік епідемії два найпотужніші кисневі заводи стали на технічну профілактику». За його словами, уряд уже звертався до відповідних підприємств із проханням перенести профілактику, однак там відмовилися це робити.