Зустріч відбулася 15 листопада.

Ще до неї МЗС Німеччини виступило із заявою, у якій назвало заклик до виходу Республіки Сербської зі складу БіГ безвідповідальним і неприйнятним. «Заклики до відділення від БіГ і кроки, спрямовані на ослаблення всієї держави, що походять від Республіки Сербської і Мілорада Додіка, цілком безвідповідальні й неприйнятні. Це загрожує стабільності не тільки БіГ, а й усього регіону», - процитував частину заяви МЗС Німеччини сербський електронний портал радіо b92.

А депутат парламенту Боснії і Герцеговини від Партії демократичної дії Шемсудін Мехмедович зажадав, щоб влада країни видворила з неї посла Росії, який підтримує Додіка. У розпал кризи російський дипломат виступив на боснійському телеканалі BHRT і заявив, що не вважає спірною ідею створення самостійної Республіки Сербської у рамках БіГ, що її активно просуває сербський член президії БіГ Мілорад Додік. Ось чому депутат парламенту БіГ переконаний, що «російська підтримка ідеї Додіка спрямована на руйнування правової держави в БіГ і знищення її конституції». Шемсудін Мехмедович закликав небайдужих громадян вийти на протести перед будівлею посольства Росії в Сараєво й продовжувати їх доти, поки посол не залишить країну.

Недарма в понеділок на зустрічі в Брюсселі верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель висловив глибоку занепокоєність щодо політичної кризи, яка розвивається у Боснії і Герцеговині, зазначивши, що вона може мати серйозні наслідки й зруйнувати мир і спокій у всьому регіоні. У зверненні до політичного керівництва Республіки Сербської Боррель закликав відмовитися від «сецесіоністської риторики, яка спричиняє розколи», і відновити роботу в центральних органах влади БіГ. І замість небезпечних заяв і дій зайнятися із центральною владою країни реформами, які наблизять її до вступу в ЄС. Єврокомісар нагадав Додіку й закордонним політикам, котрі підігрівають його сепаратистські прагнення, що Євросоюз підтримує «єдину й суверенну Боснію і Герцеговину».