Відтак медзаклад не отримує необхідного фінансування за роботу з «ковідними» хворими. Однак Міністерство охорони здоров’я включило ЦРЛ у перелік опорних лікарень.

Про це повідомив головний лікар Василь Іванюк (на знімку) на своїй сторінці у соцмережах. Крім того, в Сарненській ЦРЛ закінчуються резерви медикаментів, засобів захисту, дезінфікуючих засобів.

— Скажу, не боячись: НСЗУ принципово ігнорує підписання договору, який ми подали за їхніми рекомендаціями вже три тижні тому. МОЗ включив нас у перелік «ковідних» лікарень, а НСЗУ робить усе, щоб ускладнити лікарні життя. Тому деякі засоби захисту вже купуємо за благодійні кошти. Далі так тривати не може. Готуємо листи на всі рівні виконавчої влади, в міністерство та НСЗУ про неприпустимість таких дій у важкий для суспільства час.

Сьогодні медики не можуть працювати та лікувати на ентузіазмі, ризикуючи своїм здоров’ям і життям. На жаль, нам у цьому ніхто не допомагає, а тільки перекладає всю відповідальність на керівництво лікарні, — коментує Василь Іванюк.

Наразі в Сарненській лікарні перебувають 120 пацієнтів із коронавірусом. До речі, цей заклад перший на Рівненщині під час пандемії почав приймати хворих на ковід.

Нагадаємо, НСЗУ вимагає від Сарненської ЦРЛ повернути понад 11 мільйонів гривень, адже нібито зафіксувала порушення договору надання медичних послуг. У свою чергу головний лікар повідомив, що лікарня повертати гроші не буде, бо медзаклад діяв відповідно до ситуації.

Сарни.

Фото надано авторами.