Придбання нових тролейбусів, трамваїв і автобусів, відновлення автопарку спецтехніки для їх обслуговування, модернізацію мереж зовнішнього освітлення та багато чого іншого проводять у Кривому Розі для зручності, комфорту та безпеки пасажирських перевезень громадським транспортом.

Так, у рамках міської програми закупили 62 нові, сучасні тролейбуси, 27 автобусів, вийшли на лінію 11 криворізьких тролейбусів з автономним ходом, реконструювали 35 тролейбусів і трамваїв, змінили схему руху на восьми маршрутах комунального транспорту. Без уваги не залишають і автопарк спецтехніки для ремонту контактних мереж.

Як розповіли в міськраді, актуальним є питання, пов’язане зі своєчасним реагуванням на проблеми, що виникають під час експлуатації та обслуговування тягових підстанцій, рейок та іншої інфраструктури, якою рухається комунальний транспорт.

«Для його вирішення ми придбали нову, сучасну вишку, що дасть можливість оперативно, якісно та на іншому рівні відновлювати рух пасажирського транспорту, ремонтувати контактну мережу як у поточному, так і капітальному режимі. Також маємо отримати декілька вишок, самоскидів, навантажувачів», — розповів заступник міського голови Олександр Катриченко.

Як зазначають у КП «Міський тролейбус», нова техніка цілковито пристосована та обладнана для обслуговування контактної мережі тролейбусів. Верхня площадка повністю ізольована, що дає змогу ремонтувати лінію без відключення напруги, є можливість переміщення вліво-вправо.

«Плануємо використовувати її як ремонтну машину для запобігання аварійним ситуаціям на контактній мережі тролеїв. На роботу машина вийде в другій половині листопада», — каже директор підприємства Олександр Приходько.

На завершальній стадії перебуває капремонт мереж зовнішнього освітлення по вулиці Володимира Великого в Саксаганському районі, виконано більш як дві третини робіт. Кількість світильників збільшать із 390 до 607.

«Повністю замінюємо застарілий кабель, обладнання. Додатково встановили нові світильники для підсвічування тротуарів. Улаштуємо ще більш ніж сорок світильників на перехрестях на пішохідних переходах. Перехрестя освітлюватимуться з усіх боків», — розповів Олександр Катриченко.

Вулиця є логічним продовженням реконструйованих проспектів Металургів, Миру, Лермонтова та Гагаріна. Також цього року вже завершено проект з реконструкції освітлення по вулиці Ракітіна в Покровському районі, повністю замінено освітлення по вулицях Волгоградській у Саксаганському районі, Каткова, Німецькій, Святогеоргіївській, Е. Фукса та частині вулиці В. Бизова. Наступного року планується встановлення нового світлодіодного освітлення на вулицях Січеславській, Електричній, Соборності та Ватутіна.

Також у комунальному транспорті проходить тестування мобільний застосунок, за яким пасажири зможуть обрати зручний маршрут містом (відстежити рух усього громадського транспорту в реальному часі), батьки контролюватимуть перебування школярів у навчальному закладі (функціонал «вхід/вихід» зі школи) і безготівково оплачувати за фактичне харчування дітей, поповнювати картку криворіжця без сплати додаткових банківських комісій і навіть проголосувати за проекти конкурсу «Громадський бюджет».

Дніпропетровська область.

Фото з відкритих джерел.