За словами заступника начальника служби у справах дітей міськради Марини Алексєєвої, головна мета служби — збереження сім’ї, запобігання вилученню дітей: «Ми надаємо жителям міста безплатні послуги соціальної адаптації та реінтеграції, реабілітації, консультування тощо. Найчастіше звертаються щодо логопедичної та психологічної корекції, корекційно-розвивальних занять, по консультації психологів».

Заняття відбуваються в ігровій формі, що дає змогу виявити у малюків різні мовленнєві проблеми. «Проводжу діагностику та дізнаюся, яка саме проблема у дитини. Консультую батьків. Заняття відбуваються і в групах, і індивідуально», — каже логопед відділення Олена Ліснича.

У кабінеті психолога залежно від запиту клієнта підбирають програму дій: діагностику, консультування, якщо потрібно — корекційну роботу. Якщо у сім’ї конфлікти, проводять так звану медіацію. «Важливо вчасно звернутися по допомогу, тому не соромтеся, приходьте до нашого відділення», — каже практичний психолог відділення Олег Прокопенко.

Дніпрянка Аліна Сіткіна з весни приводить на корекційні заняття чотирьох дітей. Каже, що раніше зверталися по допомогу до багатьох центрів, але отримували відмову. «У старшого сина затримка психомовленнєвого розвитку та епілепсія. Середня дочка, а також двійнята теж мають проблеми з мовленням. Нам порадили прийти сюди. Тут за невеликий період — значний прогрес у дітей», — ділиться жінка.

Дніпро.

Фото з відкритих джерел.