Особливий інтерес у політиків викликали результати його поїздки до Москви по консультації. 

Після повернення в Баня-Луку Додік в інтерв'ю Радіо й телебаченню Республіки Сербської зазначив, що він їздив до столиці Росії «не для того, аби на когось скаржитися чи когось критикувати. Це не мій стиль. Я тільки говорив про те, як БіГ може функціонувати в цій ситуації. І висловив думку, що для неї найкраще -- повернення до Дейтонської угоди. Мені здається, що цю мою позицію зрозуміли».  Додік додав, що Путін «нічого не сказав проти БіГ», але заявив: що всі сторони в БіГ заслуговують на повагу, що потрібно поважати обидва ентитети, три державоутворюючі народи й усіх громадян. «Я ж тільки можу підтвердити, що він ознайомлений з усіма подробицями, які відбуваються у БіГ, і що його цікавили всі можливі сценарії розвитку політичної ситуації, поведінка міжнародних акторів, статус Республіки Сербської, конституційні рішення, але також і розвиток спільних з Росією економічних проектів».

Додік зауважив, що він дуже задоволений підтримкою президентом Росії продовження будівництва газопроводу «Балканський потік» до Республіки Сербської. Але на це треба отримати згоду ще двох представників -- боснійців і хорватів -- у Президії. Звісно, Додік не став розкривати, які політичні інструкції з подальшого розвалу Боснії і Герцеговини й виходу з неї Республіки Сербської він дістав у Москві. Про це стане зрозуміло з його подальших дій, а точніше -- протидій владі БіГ. 

Недарма в Кремлі спочатку вирішили нічого не повідомляти про цю зустріч. Прес-секретар Дмитро Пєсков лише пізніше підтвердив, що вона відбулася і була «дуже корисною і докладною». Те, що попервах про неї промовчали, він пояснив тим, що в той день «пріоритетом була інформація про нараду стосовно Кузбасу». І підкреслив, що це в жодному разі не применшує значення зустрічі Путіна з Мілорадом Додіком.