Його будівлю ввели в експлуатацію ще 1977 року, й відтоді жодного разу капітально не ремонтували. Тепер цей заклад повністю реконструювали за двома програмами — міжнародною Надзвичайною кредитною для відновлення України та президентською «Велике будівництво».

В урочистостях, крім керівників області та громади, брали участь представники двох профільних міністерств та міжнародних інституцій-партнерів. Звертаючись до присутніх, голова ОДА Олег Синєгубов нагадав про те, що Диканський НВК — опорний і водночас найбільший загальноосвітній навчальний заклад великої громади, яка об’єднала весь колишній район. У ньому навчаються понад 600 дітей із 11 населених пунктів. Це, звісно, враховувалося, коли вирішили оновлювати практично все: фасад, класи, їдальню.

Не менш важливо й те, що для школи закупили нові меблі, сучасні комп’ютери, інтерактивні дошки, 3Д-принтери. Під час реконструкції будівлі замінили по-
крівлю даху, двері та вікна, утеплили фасад, відремонтували навчальні кабінети. У приміщенні змонтовано підвісні стелі, оновлено системи електроживлення та опалення, встановлено сучасне пожежо-охоронне обладнання.

Загальна вартість будівельних робіт становила 41 мільйон гривень. Левова частка з них (33 мільйони гривень) — це кошти Європейського інвестиційного банку.

Керівник відділу операцій з економічного співробітництва, енергетики, інфраструктури та навколишнього середовища Представництва Європейського Союзу в Україні Хлоя Алліо зазначила, що Україна є для ЄС пріоритетним партнером. Тож у межах згаданої Надзвичайної кредитної програми наразі підтримується реконструкція та реновація шкіл, дитсадків, медичних та інших закладів, які фінансуються з бюджету, в дев’яти регіонах нашої держави на загальну суму 200 мільйонів євро.

Полтавська область.