На цьому наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко (на знімку) на брифінгу за підсумками засідання Міжпарламентської ради Україна—НАТО у Брюсселі.

«Ми вдячні тим країнам-партнерам, які вже підтримують Україну, Альянсу загалом — за системну допомогу в розвитку нашого війська, завдяки чому посилюватиметься обороноздатність нашої держави», — зазначив Перший заступник глави парламенту.

Водночас він запросив колег-парламентаріїв у травні цього року відвідати Київ, де за участю найвищих представників Північноатлантичного альянсу відбудеться весняна сесія Парламентської асамблеї НАТО.
Олександр Корнієнко також підкреслив, що робота у рамках засідання Міжпарламентської ради Україна—НАТО свідчить про те, що наступні кроки у співпраці з Альянсом можна буде робити швидше й ефективніше.

Крім того, Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко зазначив, що парламенти дружніх країн на знак підтримки мають також ухвалювати звернення до міжнародних організацій та інституцій щодо загрози загальній безпеці внаслідок спроб ескалації збройного конфлікту, до яких вдається Російська Федерація на кордоні з Україною.

«Депутатська фракція «Слуга народу», що здійснює свою діяльність на правах коаліції, запропонувала провести нараду керівництва парламенту, голів фракцій та міністра оборони про пріоритетні питання, пов’язані з терміновими потребами української армії. Можливо, треба буде проголосувати за певні рішення», — зазначив Олександр Корнієнко.

Також Перший заступник глави парламенту уточнив, що Верховна Рада як єдиний законодавчий орган встановлює засади внутрішньої та зовнішньої політики, водночас тактичним і оперативним управлінням державою займається уряд, тому парламентарії очікують на вичерпну доповідь керівника оборонного відомства щодо безпекової ситуації в Україні.

Нагадаємо, 24—25 січня Постійна делегація Верховної Ради України у Парламентській асамблеї НАТО на чолі з Першим заступником Голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком перебуває з візитом у Брюсселі для участі у засіданні Міжпарламентської ради Україна—НАТО.

Програмою візиту передбачено обговорення ситуації в Україні, пріоритетів підтримки НАТО та посилення співробітництва з нашою країною.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.