«Нарешті вдалося розблокувати цей формат — і це потужний сигнал готовності сторін до мирного врегулювання.

Сподіваюсь на конструктивний діалог в інтересах України», — написав перед початком переговорів керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, який представляв нашу державу.

На момент, коли верстався номер, перемовини у Парижі ще тривали.

Утім, напередодні Андрій Єрмак розповів, що конкретного порядку денного зустрічі немає. Українська сторона планувала обговорювати відновлення режиму припинення вогню, гуманітарні питання, відкриття пропускних пунктів, а також майбутню роботу в Нормандському форматі.

Зазначається, що затверджувати будь-які документи в Нормандському форматі мають право лише лідери України, Німеччини, Франції та Росії, а зустрічі радників і міністрів у цьому форматі мають виключно консультаційний характер.

До речі, на завтра, 28 січня, запланована телефонна розмова президента Франції Еммануеля Макрона з Володимиром Путіним. Макрон повідомив, що він попросить роз’яснень у президента РФ Путіна щодо намірів Росії стосовно України, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на агентство Reuters. Макрон сказав, що сподівається, що його телефонна розмова з Путіним приведе до «вимогливого діалогу та отримання роз’яснень».