З-поміж 22 депутатів Чоповицької селищної ради Коростенського району, очолюваної Михайлом Філоненком, одинадцять — жінки. Неабиякий авторитет і повагу у місцевих жителів має і депутат цієї громади Тетяна Шпакович (на знімку). Мандат довіри Тетяні Іванівні люди видають із 2000 року — вже п’ять скликань поспіль. Чотири скликання обирали депутатом Барвінківської сільради, а нині виборці Барвінок делегували її обстоювати їхні інтереси у Чоповицькій громаді.

Тетяна Іванівна родом із села Новобратського цієї ж громади. Після закінчення Житомирського училища культури вона 24 роки очолювала Будинок культури в рідному селі, нині вона — керівник ВІА «Гармонія» та солістка Коростенського міського палацу культури імені Тараса Шевченка.

Закінчила Тетяна Іванівна і КНУКіМ за спеціальністю «Естрадний спів і музична творчість». Вона успішно виступала на багатьох мистецьких конкурсах і фестивалях, прославляючи багате на милозвучні голоси житомирське Полісся. Наприклад, минулої осені пані Тетяна здобула І місце в номінації «Вокальний спів» на Всеукраїнському конкурсі «Золотий кубок Запоріжжя». А фольклорний колектив «Віночок» із Барвінок неодноразово посідав призові місця на вокальному форумі в Чорноморську Одеської області. Окрім того, Тетяна Іванівна ось уже 27 років є активною учасницею народного хору працівників культури Малинщини «Серпанок» (художній керівник — заслужений працівник культури України Павло Недашківський).

Справжньою гордістю й надійною опорою пані Тетяни є її син Олександр, котрий має дві вищі освіти й працює біоенергетиком у столиці.

Як депутат Тетяна Іванівна допомагає своїм виборцям з багатьох питань: побутових, соціальних, матеріальних. За її сприяння споруджували дитячий майданчик, ремонтували приміщення закладів культури, надавали допомогу самотнім і непрацездатним. Нині пані Тетяна опікується 32 вихованцями соціально-психологічного реабілітаційного центру для дітей «Віри, Надії, Любові», що в Коростені. Реалізовує свої задуми Тетяна Іванівна завдяки співпраці з небайдужими до проблем виборців колегами: депутатом Житомирської облради, заслуженим будівельником України, гендиректором ТОВ «Юнігран» Сергієм Диняком; колишнім депутатом Житомирської облради, педагогом Віктором Перегудою, депутатами селищної громади; ігуменею жіночого монастиря Афонської ікони Божої Матері в урочищі Кип’ячому матінкою Катериною та багатьма іншими однодумцями.

— У мене, напевно, так закладено генетично, що я повинна постійно допомагати людям — і в радості, і в горі, — каже пані Тетяна. — Мене і нині земляки запрошують разом із ними відзначити ювілеї, весілля. Зустрічаємось і з нагоди не зовсім веселих подій. Адже так влаштоване життя.

А колегам-депутатам Тетяна Шпакович радить не втрачати довіри своїх виборців, тримати руку на пульсі їхніх  потреб та робити все можливе для покращення життя земляків.

Житомирська область.

Фото надано автором.