А нещодавно юні танцюристи стали бронзовими призерами чемпіонату світу.

Танцювальний клуб «Фієста» Центру дитячої та молодіжної творчості «народився» у 2008 році й виростив багато майстрів спортивного бального танцю. Зокрема, його перші вихованці — Марія Алексанова та Євгеній Квітка — стали майстрами спорту міжнародного класу і тепер тренують молодших спортсменів.

На чемпіонаті світу зі спортивних бальних танців, який відбувався у Нідерландах, Матвій Алексанов та Дарія Дяченко — чинні чемпіони України та Європи — вибороли бронзові медалі (на знімку призери разом із тренером Жанною Лисенко). Спортсмени були серед кращих з-поміж 70 танцювальних пар, більшість з яких мали вже чималий досвід виступів на престижних змаганнях.

Показово, що на світовому чемпіонаті у різних вікових категоріях виступали ще три юні пари з Корсуня-Шевченківського. За рішенням суддів усі вони потрапили до 25 найкращих. А багаторазові чемпіони України та переможці чемпіонату Європи 2021 року Валерія Сьомка та Данило Пшоно посіли почесне п’яте місце.

Свої успіхи талановиті та наполегливі корсунські танцюристи розділяють зі своєю наставницею, засновницею і незмінною очільницею клубу «Фієста» Жанною Лисенко. Її найпрестижніший титул — суддя міжнародної категорії зі спортивного бального танцю, а найдорожча серцю нагорода — премія імені всесвітньо відомого хореографа і танцюриста Василя Авраменка, уродженця Корсуня.

Високий результат юних спортивних танцюристів ще раз доводить: і в маленькому містечку можуть зростати чемпіони. Якщо їх виховують тренери, безмежно закохані у свою справу і віддані дітям.

Черкаська область.

Фото надано автором.