Позиції США та Німеччини щодо України збігаються. «Ми робимо скоординовані кроки для подальшого стримування російської агресії в Європі», а також для подолання «викликів, що походять від Китаю», завив президент США Джо Байден 7 лютого під час спільної прес-конференції з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Вашингтоні.

Під час зустрічі у Вашингтоні Джо Байден та Олаф Шольц підтвердили готовність тісно співпрацювати над питанням врегулювання кризи довкола України. Олаф Шольц зауважив, що ця зустріч була «дуже важлива у дуже важливий час», оскільки «необхідно здійснити потрібні заходи», щоб попередити агресію проти України. У разі вторгнення РФ в Україну Захід діятиме швидко, рішуче і узгоджено, повідомив він журналістам. «Якщо на Україну буде військовий напад, ціна за це буде дуже високою», — цитує канцлера ФРН DW.

У свою чергу Джо Байден попередив, що «якщо Росія вторгнеться, що означатиме перетин кордону України танками й військами, знову-таки, «Північного потоку-2» більше не існуватиме». На запитання журналістів, як саме

Сполучені Штати можуть зупинити цей проект, адже відповідальним за нього є Німеччина, Байден відповів: «Обіцяю, ми будемо в змозі зробити це», — повідомляє Reuters.