«95 окрема десантно-штурмова бригада зайшла в Горлівку та взяла під контроль частину міста! Пишаюсь своєю бригадою!», - про це сьогодні майже опівночі повідомив ветеран ООС, депутат Київської міської ради Олександр Погребиський. Повідомлення також підтвердив координатор проекту СтопТерор Семен Кабакаєв.

Радник глави Офісу Президента Олексій Арестович на брифінгу щодо ситуації в Україні сказав: «У районі ООС одна з бригад атакувала російські сили у Горлівці, зараз там закріплюються. Можливо, розвиватимуть наступ (останні вісім років Горлівка перебуває під окупацією). Таким чином, уперше за сім днів війни наші підрозділи перейшли у наступ на окремому напрямку. І я думаю, що це не останній наступ».

Раніше у штабі Об’єднаних сил повідомили, що на Донецькому напрямку наші захисники взяли в полон групу представників збройних формувань РФ. Ними виявилися мешканці окупованих територій: слюсарі, вчителі, соціальні працівники. Переважна їх частина назвалася мешканцями. «Всіх їх кремлівська влада насильно мобілізувала до своєї армії та холоднокровно відправила вперед як гарматне м’ясо», - зазначили у штабі ОС. 

Владислав ЛЕОШКО.

Фото з відкритих джерел.