Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики очолив Гайду Олександр Васильович (на знімку). Відповідну постанову народні депутати 12 травня підтримали 287 голосами.

Про нового керівника відомо, що він член фракції Політичної партії "Слуга народу".

З 2019 року - голова підкомітету з питань інновацій та інфраструктури в сфері агропромислового комплексу Комітету.

Також на офіційній Фейсбук-сторінці Комітету йдеться, що Олександр Гайду народився 28 січня 1976 року в Одесі.

Закінчив Одеський державний економічний університет за спеціальністю "Менеджмент та підприємництво" та Одеський національний університет імені І. І. Мечнікова за спеціальністю "Правознавство", кандидат наук з державного управління.

До обрання народним депутатом України працював виконавчим директором промислового підприємства (Миколаїв), у минулому, понад десять років - керівник морського спеціалізованого порту. Народні депутати - члени Комітету та працівники секретаріату Комітету, вітаючи колегу, зокрема, зазначили: «Переконані, що висловлена йому велика довіра та уся подальша діяльність сприятимуть Перемозі, відновленню миру та відбудові України».

Народний депутат Артем Чорноморов (на знімку праворуч) у своєму Телеграм-каналі також привітав «свого колегу та без перебільшення бойового товариша Олександра Гайду з призначенням на посаду голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики. У цей нелегкий для всіх воєнний час, впевнений, комітет у надійних руках.

Особливо приємно, що очолювати комітет довірили представнику Миколаївщини. Наразі перед аграрною галуззю стоїть дуже багато викликів. Разом з колегами продовжуємо працювати над наближенням Перемоги та над збереженням та примноженням того, що має наша рідна Україна».

Сам Олександр Гайду на сторінці у Фейсбуці написав: «Жизнь удивительна! Теперь ещё на одну ступень выше!

Должность главы комитета ВР по вопросам аграрной и земельной политики стала новым этапом моей жизни! Спасибо каждому за оказанное мне доверие! Обещаю эффективную работу комитета и уверен, что мои коллеги мне в этом помогут!!

Впереди много работы! Заряжен на плодотворную работу! Будем развивать наш АПК!

Все будет Украина!»

Він також поінформував про перебіг засідання сесії Верховної Ради 12 травня. Зокрема, про прийняття в цілому законопроекту щодо безперебійного виробництва та постачання сільгосппродукції (№ 7264). Документ передбачає підтримку аграріїв та спрощення багатьох процедурних питань, зокрема, щодо фітосанітарних заходів та пов'язаних із використанням пестицидів та агрохімікатів. Багато аграріїв чекають на ці зміни.

А ще Олександр Гайду повідомив, що в цілому було прийнято законопроект щодо регулювання земельних відносин в умовах воєнного стану (№ 7289). Документом на період воєнного стану встановлюються спеціальні правила щодо розпорядження землею, зміни її цільового призначення для вирішення та забезпечення тих потреб, які виникли у цей складний час.

Як зробити, щоб під час війни на полицях магазинів не було дефіциту продуктів і вони залишалися за помірними цінами, а вартість звичайних картоплі та цибулі, що на знімку, торговельні мережі не вказували б за 100 грамів товару – також завдання комітету.

Фото з офіційної Фейсбук-сторінки Комітету з питань аграрної та земельної політики, Телеграм-каналу Артема Чорноморова  та Галини КВІТКИ.