Великий український футбольний клуб «Динамо» (Київ) сьогодні відзначає круглу дату – 95-ліття від дня створення (1927 рік).

У величезній колекції нагород столичних динамівців – 16 чемпіонств, 13 національних Кубків, 9 Суперкубків України. А у радянський період історії кияни виграли 13 чемпіонських титулів тієї країни, 9 Кубків, 3 Суперкубки.

На міжнародній арені «Динамо» двічі здобувало Кубок володарів кубків та раз Суперкубок УЄФА. «Біло-сині» першими з команд колишнього Союзу здобули європейський трофей.

У різні часи динамівців Києва тренували знамениті наставники. І у цій тренерській команді особливо яскраво виявили себе Валерій Лобановський та Віктор Маслов.

У складі киян виступало безліч видатних гравців, серед яких: Антон Ідзковський, Юрій Войнов, Олег Базилевич, Валерій Лобановський, Михайло Коман, Йожеф Сабо, Віктор Каневський, Андрій Біба, Василь Турянчик, Олег Блохін, Ігор Бєланов, Олександр Заваров, Анатолій Дем'яненко, Володимир Мунтян, Леонід Буряк, Володимир Веремєєв, Володимир Онищенко, Олексій Михайличенко, Олександр Головко, Олег Лужний, Сергій Ребров, Олександр Шовковський, Олег Гусєв, Андрій Шевченко та багато інших.

У складах збірних кияни ставали чемпіонами Європи та Олімпійських ігор, призерами цих змагань. Троє динамівців - Олег Блохін, Ігор Бєланов та Андрій Шевченко - нагороджувалися «Золотим м'ячем» (France Football) найкращому футболісту Європи.

Славна дата відзначається, на жаль, у трагічні дні для Батьківщини. На нашу землю прийшли виродки-окупанти. Окремі колишні динамівці зі зброєю в руках захищають Батьківщину. Та й діючі гравці «Динамо» не стоять осторонь. Вони проводять благодійні матчі в країнах Європи, привертаючи увагу багатьох людей до війни на українській землі, збирають великі кошти, котрі йдуть на потреби країні та її Збройним Силам.

Величезна армія шанувальників ФК «Динамо» вітає улюблений клуб із серйозною датою, вірить у нашу перемогу над ворогом, чекає від динамівців нових перемог на славу свого міста і України!