Про це інформує поліція Київської області.

Проект «Поліцейський офіцер громади» створено для того, щоб кожен громадянин почувався у безпеці, стверджує голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Загалом від початку деокупації в області вже запустили вісім станцій, де несуть службу поліцейські офіцери громади.

Днями за участю голови Національної поліції України та очільника поліції Київщини відкрили поліцейську станцію в Студениківській територіальній громаді.

Станція в селі Пристроми обладнана комфортним для звернень громадян приміщенням, технікою та усім необхідним для якісного надання поліцейських послуг.

«Коли розпочалася збройна агресія, наші поліцейські показали себе патріотами, вірними присязі. Нині ж, коли ворог відступив з Київщини, ми активно розвиваємо тут поліцейську діяльність», – каже голова Національної поліції.

Ігор Клименко вручив капітану поліції Миколі Нестеровському сертифікат про завершення навчання та помпову рушницю. Голова територіальної громади передала офіцеру ключі від службового авто.

Ще одну поліцейську станцію відкрили в Згурівській територіальній громаді. Тут у селі Усівка на службу громаді заступив старший лейтенант поліції Іван Скопич.

«Попри воєнний час ми продовжуємо впроваджувати цей проект на території Київщини та всіляко підтримувати і захищати населення. Віднині громада, поліція і місцеві органи влади – це єдиний кулак, який злагоджено працює і дає ефективну відсіч ворогу», – зазначив начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов.

Під час відкриття поліцейських станцій начальник поліції Київщини вручив головам громад листи-подяки та наголосив на важливості співпраці.

Проекту «Поліцейський офіцер громади» вже майже три роки. Його розпочали за підтримки міжнародних партнерів, надалі ж Національна поліція та територіальні громади продовжили його спільними зусиллями. Нині ця ініціатива ефективно впроваджуються по всій Україні і зокрема на Київщині, де за короткий час показала свою результативність.

Нагадаємо

Протягом травня на Київщині відкрили також три поліцейські станції в деокупованому Бучанському районі та три – в Бориспільському районі. У зруйнованій вщент російськими військами Бородянці запрацювало нове відділення поліції.

Поліцейські Київщини продовжують працювати в посиленому режимі, оберігати та захищати спокій громадян.

«Голос України».