Про це інформує Міністерство охорони здоров'я України.

Цьогоріч захід відбувався під знаком підтримки України.

Попри війну та всі перешкоди молоді фахівці мають продовжувати навчання та розвиток. Саме тому для обміну досвідом із передовими фахівцями до Рима була делегована група молодих українських лікарів із Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, які займаються дітьми у невиліковному стані.

Українські медики мали змогу виступити з доповідями в основній програмі, що є безпрецедентним для регламенту Конгресу.

Цьогорічний захід відбувається під гаслом «Слухайте! Дійсно слухайте!». Його мета — почути голоси дітей із тяжкими захворюваннями, а також максимально привернути увагу професіоналів, залучених до наукової, клінічної, організаційної, етичної, правової, навчальної та інформаційної сфери, пов’язаної з наданням допомоги важкохворим дітям та їхнім родинам.

Паліативна допомога — це комплексний підхід, мета якого забезпечити максимально можливу якість життя паліативних хворих і членів їхніх родин, шляхом запобігання та полегшення страждань завдяки ранньому виявленню і точному діагностуванню симптомів болю та розладів життєдіяльності, проведення лікувальних заходів, симптоматичної (ад'ювантної) терапії та догляду, надання психологічної, соціальної, духовної та моральної підтримки, незалежно від захворювання, віку, соціального статусу, національності, релігійних та політичних переконань тощо.

Цілями Конгресу є передача досвіду та обмін знаннями, поширення інноваційних підходів та передових технологій, спрямованих на покращення надання паліативної допомоги дітям у всьому світі.

Також у результаті обговорень був прийнятий меморандум про особливий напрям діяльності міжнародної організації, а саме — допомога українським паліативним пацієнтам дитячого віку та цьому напряму в Україні загалом. Усі фахівці з України пройдуть сертифікований тренінг EPEC Pediatrics з паліативної допомоги дітям.

Міністерство охорони здоров'я України нагадує, що паліативну допомогу включено до переліку безоплатних медичних послуг Програми медичних гарантій — 2022, – інформує  прес-служба МОЗ на особистій сторінці відомства у соцмережі.

«Голос України».