Минулої п’ятниці, 3 червня, у землі Баварія неподалік населеного пункту Бурграйн зійшов із рейок потяг регіонального сполучення Гармиш-Партенкірхен - Мюнхен. Однак масштабна операція порятунку пасажирів триває і досі. Різні джерела вказують, що від 7 до 14 осіб - пасажирів потяга - досі вважаються такими, що зникли безвісти.

Три вагони состава перевернулися і впали на землю. Під час катастрофи у потягу перебувало 140 осіб.

Постраждало 60 пасажирів, 16 з них перебувають у важкому стані. П’ятеро осіб загинуло, зокрема дві біженки з України. Після прибуття до ФРН вони мешкали у Баварії, де знайшли прихисток у німецьких родинах.

Поліція повідомила, що загиблі - жінки різного віку та хлопчик-підліток. Травми дістали люди різного віку, також неповнолітні, серед яких - дитина однієї з померлих українок. За інформацією поліції, дитина нині перебуває у лікарні.

Представники посольства України у ФРН підтвердили, що загинули біженки з України. Консули повідомили про смерть жінок їхнім родинам, котрі залишилися в Україні. За інформацією дипмісії, неповнолітні діти загиблих перебувають під наглядом близьких їм дорослих.

Посол України у ФРН Андрій Мельник також повідомив, що нині працює над можливістю для чоловіків-українців - родичів загиблих - прибути до Німеччини, адже для виїзду з України вони мають отримати спеціальний дозвіл.

Тим часом ще невідома причина, чому потяг зійшов з рейок. Міністр транспорту федеральної землі Баварія Крістіан Бернрайтер повідомив, що уповноважені на здійснення розслідування німецької залізниці розглядають версію технічної несправності состава чи колій, але поки що немає підтвердження цього.

Берлін.