Від імені керівництва Парламенту та депутатського корпусу він висловив подяку та слова глибокої шани всім тим, хто, попри будь-які обставини — військові, економічні, логістичні — продовжує працювати, виконувати завдання та залишаються вірними присязі державного службовця.

«За більш як сто днів повномасштабної війни ми переконалися, що державні службовці є дуже важливими людьми, важливою родиною. Це фахівці, які працюють на державу, забезпечують її функціонування та надають людям сервіс навіть у надскладних умовах», — зазначив Олександр Корнієнко та наголосив: «Це все ми продемонстрували і, на жаль, із сумними складниками — ми втратили багато людей — державних службовців за ці 120 днів. Переживали ракетні атаки й обстріли державних будівель, там, де розташовані держоргани, облдержадміністрації та райадміністрації. Але водночас держслужбовці показали, що присяга державного службовця — це більше, ніж рядки у законі, і більше, ніж те, що ми підписуємо, коли обіймаємо свою посаду. Це — реальна справа та спосіб життя, це служіння своїй країні».

За його словами, народні депутати України ініціювали законопроект для відзначення державних службовців, які загинули чи отримали травми під час війни: «Ми будемо працювати над тим, щоби державні службовці на рівні з воїнами, службовцями Нацгвардії та Нацполіції, ДСНС, лікарями, журналістами — щоб люди, які також воюють на фронті, але не завжди зі зброєю в руках, були відзначені та вшановані з боку держави».

Перший віцеспікер Парламенту зауважив, що цього року День державного службовця — особливий: «З одного боку, ми відзначаємо його на тлі трагічних подій для України. Триває війна. А з іншого боку, ми його відзначаємо на тлі дуже оптимістичних надій, які сьогодні будуть у новинах — це отримання Україною статусу кандидата у члени ЄС».

У контексті євроінтеграційного шляху України, Олександр Корнієнко акцентував на необхідності проведення в країні реформ, згідно з вимогами ЄС, зокрема, у сфері публічного управління. Відповідно, він спрогнозував, що найближчі кілька місяців будуть під знаком дискусій про те, як далі Україна рухатиметься у напрямку реформування публічної служби: «З боку Верховної Ради України всі подальші законодавчі кроки щодо можливих реформувань публічної служби будуть обов’язково якнайшвидше обговорені, насамперед із самими публічними службовцями та експертним колом. Ми маємо безповоротно реформувати публічну службу, щоби зробити її кращою, ще ближчою для громадян, ще доступнішою».

Прес-служба Апарату Верховної Ради України