Законом «Про внутрішній водний транспорт» визначено вичерпний перелік випадків, коли центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері внутрішнього водного транспорту, може бути встановлена перерва у навігації та випадки, коли може бути тимчасово припинено судноплавство на окремих ділянках внутрішніх водних шляхів упродовж навігаційного періоду.

Однак законом не врегульовано питання судноплавства у період воєнного або надзвичайного стану. Центральний орган виконавчої влади та будь-які інші органи державної влади не уповноважені приймати рішення про припинення судноплавства у випадку введення воєнного або надзвичайного стану.

З огляду на це народний депутат Володимир Крейденко (на знімку) пропонує внести зміни до Закону «Про внутрішній водний транспорт» щодо судноплавства під час введення воєнного або надзвичайного стану. Відповідний законопроект зареєстровано за номером 7651.

За словами депутата, законопроект потрібен, щоб врегулювати питання судноплавства у період воєнного або надзвичайного стану через надання центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері внутрішнього водного транспорту, повноважень тимчасово припиняти судно-
плавство на окремих ділянках внутрішніх водних шляхів упродовж навігаційного періоду в разі введення в Україні або в окремих її місцевостях воєнного чи надзвичайного стану.