Представники більш як п'ятдесяти країн обговорювали, що вони можуть зробити для покращення оборони та безпеки України. За інформацією ЗМІ, зокрема, США оголосили про стратегію довготривалої збройної підтримки в розмірі 675 мільйонів доларів, НАТО - про «зимовий пакет» (йдеться, передусім, про спорядження), Німеччина пообіцяла навчання з розмінування, Норвегія - 160 ракет.

Колишній посол України в США Валерій Чалий попередив, що чекати подробиць перемовин одразу не варто. "Проте, це той переломний момент, коли перемоги наших збройних сил на фронті дають можливість сподіватися, принаймні, на розуміння потреб більш дальньої дії - не тільки в оперативних тилах, але й до 300-500 км, відстані дозволені по всіх наших договорах", - пояснює Чалий. Головне, додав дипломат, що ці зустрічі тривають.

Водночас президент США Джо Байден у четвер провів відеоконференцію із союзниками з приводу наступних кроків на підтримку України у війні з росією. Про це йдеться у заяві Білого дому.

"Президент провів відеоконференцію з союзниками та партнерами, щоб наголосити на постійній міжнародній підтримці України, в тому числі через постійне надання безпекової та економічної допомоги, а також постійного покладання на росію витрат, необхідних для притягнення кремля до відповідальності за її агресію", - йдеться у заяві.

Лідери також обговорили використання росією енергетики як зброї та необхідність подальшої координації для забезпечення стійких і доступних поставок енергії до Європи.

Участь у відеоконференції взяли прем'єр-міністри Японії, Канади, Італії та Великої Британії, канцлер Німеччини, президенти Польщі та Румунії, генсек НАТО, а також представники Франції та Європейського Союзу.