Він зустрівся з військовими на одній з ліній оборони на схід від Дніпра.

Парламентарій зазначив, що в підрозділі служать представники організації афганців Індустріального району міста — офіцери, які одразу після вторгнення повернулись до лав Збройних Сил захищати рідне місто й Батьківщину. Один з них прочитав у Фейсбуці пост Дмитра Кисилевського про передачу саперних сумок у 25-ту бригаду ЗСУ та поцікавився, чи можуть таку саму допомогу надати їхньому підрозділу.

«Придбали десять саперних сумок українського виробництва у Харкові. П’ять передали раніше, ще п’ять привезли просто на позиції. Вже маючи досвід співпраці з саперами «25-ки», одразу доукомплектували їх додатковими матеріалами. 300 метрів шнура, плоскогубці, бокорізи, набори діелектричних викруток. У цій війні сапери — надзвичайно відповідальний рід військ, від ювелірної роботи якого залежить і швидкість атаки, і міцність оборони», — розповів народний депутат.

Також він передав бійцям 600 пляшок молока тривалого зберігання від свого колеги-депутата з Тернополя Володимира Гевка.

«Побував на одній з наших позицій. Тут добре відчувається, наскільки важливе таке поняття, як «висота», з якої під вогневим контролем перебувають кілометри «низин». Повертався в Дніпро з чітким і спокійним переконанням, що всі кілометри української землі, захоплені рашистами, буде визволено. Мужність і професійність наших воїнів не залишають у цьому жодних сумнівів», — поділився враженнями Дмитро Кисилевський.

А вже у Дніпрі в БК «Північний» за його підтримки відбувся захід, під час якого маленькі мешканці міста з батьками розмальовували пряники для наших воїнів. Парламентарій зазначив, що всім присутнім було дуже зворушливо спостерігати, як серйозно і старанно діти малювали тризуби, виводили побажання нашим бійцям і чітко показували своє ставлення до окупантів. Діти до цієї справи підійшли максимально відповідально.

«На кожному прянику — дуже щира дитяча емоція. Їхня енергетика обов’язково передасться кожному воїну. Можливо, особливій емоційності розмальовок сприяло те, що почалася наша акція з повітряної тривоги. Діти з батьками організовано спустились до укриття. Але щойно небезпека минула, повернулись і взялись за справу», — каже Дмитро Кисилевський.

Захід минув весело, смачно і влучно. Діти та їхні батьки могли скористатись настановами професійного кондитера.

«Бійці територіальної оборони, яким ми в червні передали пряники від дітей Райончика, досі під враженням від неочікуваного подарунка. Тепер здивуємо їх новим сюрпризом від дітей Північного», — сказав народний депутат.

Фото з архіву Дмитра Кисилевського.