З них 11 — у бюджетній сфері, 4 — у сфері земельних відносин, 2 — у сфері державного та комунального майна, 5 — з інших питань.

— Встановлені факти ініціювання постачальниками електроенергії та природного газу внесення змін в порушення вимог законодавства України про публічні закупівлі до вже укладених договорів, якими збільшується ціна предмета закупівлі, при цьому зменшується його обсяг. Як наслідок — навчальний заклад купує товар за ціною, набагато вищою, ніж та, на яку розраховували при укладенні договору за результатами торгів. У цій категорії судами вже задоволено позовів на майже півмільйона гривень, яких, за цінами, визначеними в договорах, вистачило б для обігріву приміщень одного навчального закладу в середньому впродовж півроку, — розповідає керівник Рівненської обласної прокуратури Андрій Рудницький.

— Крім того, у такий складний для усіх нас час особливо важливо забезпечити навчання дітей. Це, з одного боку, дотримання їх права на освіту, а з другого — ще певна підтримка їх звичного життя. Так, у межах міжвідомчої співпраці зі службою у справах дітей, органами освіти та ювенальної превенції області цьогоріч повернуто до навчання 9 школярів, які через неналежне виконання батьками своїх обов’язків без поважних причин не відвідували занять. В усіх випадках винуватців притягнуто до адміністративної відповідальності, — сказав Андрій Рудницький.