Основний вид його діяльності — виробництво верхнього одягу та аксесуарів.

Через запровадження воєнного стану підприємство, як і чимало інших, знизило рівень товарообігу. Тож керівник товариства Ігор Зануда вирішив розширити свою справу: започаткував ще один напрям — пошиття форменого одягу та аксесуарів для Збройних Сил України.

«Сьогодні ринок легкої промисловості диктує свої правила. Тому я вирішив зайнятися тим, що нині є важливим для нашої країни, тим, що буде корисним нашим військовим. Однією з переваг для нас є те, що створення військового одягу не є чимось новим, адже ми вже три роки займалися пошиттям бронежилетів, розвантаженого одягу, кобур для пістолетів та сумок скиду», — зазначив підприємець.

Раніше пошив речей для ЗСУ становив лише 10 відсотків від основного напряму роботи, однак підприємець старається створити всі умови для значного збільшення обсягів пошиття такого одягу — після закупівлі необхідного обладнання планується розширення такого асортименту до 80 відсотків загального обсягу.

«Виготовлений військовий одяг для герметизації та проклеювання швів раніше ми відправляли колегам у Харків. Однак з урахуванням ситуації, яка склалася сьогодні у країні, виконувати такі роботи стало проблематично. Потім із соціальних мереж я дізнався про урядову ініціативу щодо підтримки підприємців за допомогою надання мікрогрантів. Для мене це — шанс для втілення задуманого не лише власноруч, а й за підтримки держави», — пояснив Ігор Миколайович.

Підприємець уже має від Державної служби зайнятості позитивне рішення щодо отримання мікрогранту. На ці кошти він планує придбати машину для герметизації та проклеювання швів, а також пряморядкові швейні машини, які дадуть змогу значно вдосконалити роботу підприємства. Отже, у людей буде робота, вироблятиметься продукція, сплачуватимуться податки. Все це — складові майбутньої перемоги у війні.

Наталія КОСТЕЦЬКА, фахівець Кіровоградського обласного центру зайнятості, Петро МЕЛЬНИК.

Фото надано авторами.