— На сьогодні вже висадили 600 тисяч сіянців основних лісоутворювальних порід. У лідерах з осінньої посадки лісових культур лісівники Державних підприємств «Костопільський лісгосп», «Рафалівський лісгосп», «Рокитнівський лісгосп», «Сарненський лісгосп», — розповідає керівник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства, депутат Рівненської обласної ради Віталій Сухович. — Загалом від початку року в області висаджено лісових культур на 3090 гектарах, але роботи з лісовідтворення на землях державного лісового фонду тривають. Також наші лісівники вже готуються до весняної лісокультурної кампанії 2023 року: завершують роботи із заготівлі лісового насіння та проводять підготовку ґрунту.

А ось як проходила акція «Зелена країна» по області.

На території Березнівського лісництва ДП «Березнівський лісгосп» садили лісові культури не лише лісівники, а й учасники проекту «Сталий розвиток Рівненської області в умовах зміни клімату», який відбувся на базі Надслучанського інституту у місті Березне. На гектарі висадили більш як вісім тисяч сіянців сосни і берези.

У Балашівському лісництві ДП «Березнівський лісгосп» залюбки садили ліс вихованці Балашівського шкільного лісництва (на знімку). Висадили три тисячі сіянців сосни звичайної.
Лісівники ДП «Висоцький лісгосп» (на знімку вгорі) у Миляцькому лісництві створили лісові культури на площі 1,5 гектара.

Фото Світлани ГОРОШКО.