Чому назва російською? Бо «Потєрь нєт» — це вже як мем, який використовувало міністерство війни російської федерації, коли на другий чи третій день повномасштабного вторгнення було багато відео та фото вбитих окупантів, але вони казали в себе по телевізору, що потєрь нєт.

Це дебютна робота у фільмографії чоловіка. Історія воїнів ЗСУ, які всупереч ризикам рятують пораненого побратима з гарячої точки. На противагу цьому показано нелюдське ставлення російських окупантів не лише до цивільного населення на окупованих територіях України, а й до своїх солдат. Про це повідомляє телеканал «Дитинець».

Сценарій Андрій писав майже два тижні, а вже під час зйомок сцени доповнювалися. У фільмі знімалися народний артист України Валентин Судак, актори Чернігівського молодіжного театру. Місцини для зйомок підбирав оператор-постановник Сергій Ломоса.

«Спочатку я хотів зняти щось про те, як люди виживали у блокаді. Це мені було максимально близько. Але потім я послухав багато різних переговорів російських військових на YouTube, побачив багато відеозйомок, і захотілося зняти щось більше на військову тематику», — розповідає Андрій Вакулік, режисер та автор сценарію фільму «Потєрь нєт».

Друзі та знайомі працювали на чистому ентузіазмі, але все ж бюджет фільму становив      2 500 доларів. Режисер зізнається, що гроші взяв з відкладених на ремонт квартири.

Чернігів.

Фото з соціальних мереж.