Міська рада зміцнює міжнародні зв’язки та розширює коло партнерів для відбудови Миколаєва. Працюючи над проектами відновлення зруйнованої війною інфраструктури, миколаївці переймають найкращий досвід європейських країн — Польщі, Данії, Німеччини, Італії. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Таке співробітництво вже приносить реальні результати. Місто отримує відчутну допомогу в реалізації короткострокових проектів  з ліквідації наслідків пошкоджень об’єктів соціальної сфери та сфери життєзабезпечення, а також у ґрунтовній підготовці масштабної повоєнної реконструкції. За підтримки Європейської економічної комісії ООН розробляється новий генеральний план, що стане підґрунтям для відродження Миколаєва та визначатиме напрям розвитку міста на найближчі десятиліття.

Результати роботи команди фахівців представили на двосторонній конференції з відбудови України, що відбулася у Римі. Італія офіційно долучилася до групи держав, які готуються допомогти Україні у відновленні. В роботі конференції брали участь прем’єр-міністри країн та 600 італійських і 150 українських компаній.

На запрошення італійського уряду на заході було представлено проекти щодо відновлення Миколаєва. Перед урядовцями та бізнес-спільнотою виступили представники компанії One Works та секретар Миколаївської міськради Дмитро Фалько.

One Works оголосила про початок другого етапу розробки генплану. «Генеральний план міста сьогодні може стати надзвичайним каталізатором для реагування та визначення пріоритетів, які спрямовуватимуть політику та інвестиції всієї країни. Що краще ми використаємо наявний час, то ефективніше зможемо побудувати модель інклюзивного, інтегрованого та сталого міста, яке гарантує краще майбутнє для своїх жителів», — зазначив керуючий партнер One Works Джуліо Ді Карлі.

Розповідаючи про спільну роботу, він відзначив високий рівень підготовки Миколаєва у сфері цифровізації. За ініціативою міського голови Олександра Сєнкевича ще кілька років тому в місті була розроблена геоінформаційна система, дані якої успішно використовують італійські фахівці.

За словами Джуліо Ді Карлі, Миколаїв може стати ідеальною моделлю відбудови за принципом «краще, ніж було» та розвитку інфраструктури, що потім пошириться на інші українські та європейські міста.

Секретар міськради Дмитро Фалько, виступаючи на конференції, познайомив потенційних партнерів з Миколаєвом, розповів, як живе місто попри величезний обсяг руйнувань внаслідок атак російських терористів. Говорив він і про актуальні потреби, а також можливості та інвестиційний потенціал Миколаєва.

Дмитро Фалько також провів низку зустрічей із представниками італійського бізнесу. Як зазначають у компанії One Works, уряд Італії висловив намір підтримувати приватні компанії, що інвестуватимуть у швидке відновлення України.

Миколаїв.
Фото з відкритих джерел.

ТИМ ЧАСОМ

Комунальники отримали допомогу від данців

До наступного опалювального сезону фахівці ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» замінять на об’єктах мережеві насоси та підживлювальні станції.

Завдяки допомозі міжнародних донорів, зокрема Данської ради у справах біженців (DRC), ОКП отримало сучасні мережеві насоси та підживлювальні станції. Наразі спеціалісти підприємства виконують монтажні роботи, аби вже в новому опалювальному періоді найбільші котельні працювали ще якісніше та ефективніше, а миколаївці були з теплом у непростий час війни.

«Ми надзвичайно вдячні благодійникам та Миколаївській міській раді за постійну увагу та підтримку ОКП «Миколаївоблтеплоенерго». На жаль, війна внесла багато корективів у нашу діяльність, проте кожен співробітник робить на своєму місці все, аби опалювальний сезон почався вчасно та без ексцесів. Завдяки отриманому сучасному устаткуванню підготовка відбувається набагато жвавіше», — зазначає директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов.

Встановлення 30 мережевих насосів планується на 15 найбільших котельних у різних мікрорайонах Миколаєва, ще десять — на центральних теплових пунктах для транспортування

теплоносія ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ». Також підприємством монтуються 18 підживлювальних станцій, призначених для заповнення витоку води із системи теплопостачання.
Загалом робота мережевих насосів та підживлювальних станцій у комплексі дасть змогу полегшити обслуговування, проводити будь-які роботи швидко та якісно, забезпечуючи споживачів теплом.