Цьогоріч чоловік одним із перших отримав мікрогрант на розвиток свого бізнесу.

«Багато хто думає, що «Соробан» — це просто математична приватна школа, — розповів Сергій Вокальчук. — Насправді ж його головна мета — синхронний розвиток лівої і правої півкуль мозку, образного мислення, зорової пам’яті, концентрації уваги, розумових здібностей та інтелекту. До того ж діти вчаться швидко приймати рішення, стають упевненішими та комунікабельними».

Загалом за шість років своєї діяльності школа має понад 600 випускників. Сьогодні приватну школу відвідують 230 учнів. Із запровадженням воєнного стану в нашій державі дехто з дітей та викладачів змушений був ви-їхати за кордон. Але це не зупинило роботу школи і не зменшило кількість охочих вчитися: для тих, хто виїхав за кордон, навчання проводиться дистанційно. До школи приєдналися і нові учні — діти-переселенці, для підтримки яких заклад запровадив пільгові умови навчання.

Дізнавшись про програму «єРобота», що орієнтована на створення нового або підтримку діючого бізнесу, Сергій Вокальчук вирішив скористатися шансом та спробувати вибороти грант. Підприємець зареєструвався через портал електронних послуг «Дія», пройшов перевірку ділової репутації та склав ґрунтовний бізнес-план, який презентував фахівцям Кіровоградського обласного центру зайнятості.

Чималий досвід педагогічної роботи, чітке розуміння бізнес-плану та кінцевої мети, а також ентузіазм та благородна мета — навчати підростаючі покоління, допомогли досягти позитивного результату. Отриманий від держави грант дасть змогу розширити педагогічну діяльність та охопити ще 40—50 школярів, а також створити нові робочі місця для кваліфікованих освітян.

Освіта — своєрідний пропуск у майбутнє. Завтрашній день належить тим, хто до нього підготувався вже сьогодні. А Державна служба зайнятості завжди готова підтримати та допомагати тим, хто прагне розвитку.

Кіровоградська область.

Фото надано Наталією Костецькою.