Вища рада правосуддя задовольнила клопотання заступника Генерального прокурора — керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка про надання згоди на утримання під вартою екс-голови Верховного Суду Всеволода Князєва.

Тепер САП зможе подати клопотання до Вищого антикорупційного суду щодо обрання для В. Князєва запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше, 16 травня цього року, Пленум Верховного Суду достроково припинив його повноваження на посаді Голови Верховного Суду. Таке рішення за результатами таємного голосування підтримали 140 суддів Верховного Суду після того, як Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про викриття В. Князєва на отриманні 2,7 мільйона доларів США неправомірної вигоди за ухвалення судом рішення в інтересах власника групи «Фінанси і кредит».

В. Князєву повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 та ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України — отримання неправомірної вигоди у великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою організованої групи осіб. Передбачене цими нормами діяння карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Вл. інф.

Фото з відкритих джерел.