Йому інкримінують дії, спрямовані на насильницьку зміну конституційного ладу та захоплення державної влади, а також виправдання і заперечення збройної агресії російської федерації.

Уже встановлено, що згаданий чоловік позиціонував себе як лідер так званого «народовладдя» і займався створенням фейкового «самоврядування» в обласному центрі. При цьому незаконну інституцію назвав «радою територіальної громади» та навіть замовив печатку для неї. А на своїй сторінці у Фейсбуці закликав громадян створювати нові «громади» для насильницького захоплення державної влади.

Своїм послідовникам самопроголошений «провідник» обіцяв посади у фейковій установі... Однак справжнє нутро цього «борця за народовладдя» стає зрозумілим після знайомства із записаними ним особисто відеокоментарями, у яких він регулярно повторював кремлівські наративи, називаючи збройну агресію росії «громадянською війною» в Україні.

Нагадаємо, що під завісою словоблуддя про боротьбу за «справжнє народовладдя» в нашій країні тривалий час діяли структури підозрюваного в державній зраді Віктора Медведчука на кшталт «Українського вибору». Саме під цими зовні привабливими для багатьох гаслами російськими спецслужбами на Донбасі створювалися терористичні організації «лнр» і днр» та, власне, розпочиналася тоді ще гібридна війна проти України...

Сьогодні потреба в такому словесному маскуванні відпала, бо війна стала повномасштабною. Однак рашистам та їхнім посіпакам для виправдання своїх страхітливих злочинів конче потрібно плодити фейки про існування «іншої України» з таким «народовладдям», яке чекає «визволителів» із московії. Окремі істоти для підігрування їхнім намірам, як бачимо, знаходяться...

Згаданого фігуранта кримінального провадження співробітники СБУ вже затримали. Під час обшуку в його помешканні були знайдені та вилучені речові докази протиправної діяльності. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Якщо вину зловмисника доведуть у суді, йому світитиме від 5 до 8 років позбавлення волі.

Полтава.

Фото зі сторінки Управління СБУ в області у Фейсбуці.