Участь взяли дев’ять команд, що виступили на сцені Міського палацу дітей та юнацтва. Як розповіли у міськраді, через воєнний стан у цьому році формат конкурсу змінився. Заклади вищої освіти самостійно визначили свого делегованого представника, а сам конкурс відбувся в один етап.

Темою, що її запропонували самі учасники, стала популяризація волонтерського руху серед студентства.

«Цього року конкурс особливий ще й тим, що перемогли всі команди. Хлопці та дівчата вийшли з пропозицією, аби всі кошти, отримані за перемогу, скласти і, об’єднавшись, придбати автівку для наших захисників, завдяки яким можемо збиратись на такі заходи, та й загалом жити. Велике щастя й шана, що в нас така свідома молодь, яка відчуває потребу підтримувати ЗСУ. Це вкотре доводить, що у Дніпрі потужний волонтерський рух», — зазначила директор департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міської ради Дар’я Біла.

Вона додала, що сьогодні «Студентська весна» покликана не лише підтримувати студентське самоврядування, а й свого роду це творчий контрнаступ. Загальна сума винагороди становила двісті тисяч гривень.

«Найголовніше — це та атмосфера і відчуття, що їх проживає кожна команда під час виступу. Вони неймовірні», — вважає постійний член журі, що оцінювало учасників конкурсу, Ксенія Башибулар.

Артист Володимир Борисов, який цього року ввійшов до журі, розповів, що судити такі формати здається легко, а насправді — не дуже: «Бо ти сам розумієш, як то бути на сцені і від твого рішення залежить доля кожної команди. Сам колись був на місці учасників «Студвесни», тому знаю, як це. Намагався зважено підійти до оцінювання. Загалом це дуже кайфові часи для учасників. Підготовка до такого конкурсу зближує студентів, команди.

Емоції, оплески глядачів — приємно згадувати усе це...».

Інший член журі, керівник благодійного фонду Globa 22 Олексій Савчук упевнений: «Завдяки такому чудовому конкурсу у студентів є гарна можливість реалізувати себе у творчому плані. Приємно було споглядати, з яким натхненням виступили юнаки і дівчата».

Так, студенти Університету митної справи та фінансів Руслана Петрівська та Дмитро Бондар оригінально поєднали у своєму номері «З Україною в серці» пісню, танець та виступ студентського театру. На думку глядачів, вийшло дуже вдало.

Усі команди отримали нагороду — статуетку, зроблену з боєприпаса, привезеного з прифронтової території та розмальованого майстрами закладу позашкільної освіти.

«Ми всі об’єдналися заради підтримки нашої армії. Тому змінилась і наша статуетка — це туба від британської гаубиці 777. Сьогодні не маємо переможців, бо переможці — це всі ми», — підкреслив заступник директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Сергій Луденський.

Дніпропетровська область.