Він зауважив, що ці кошти необхідні для оперативних закупівель, ремонтів авто/дронів, побудови тимчасових пунктів постійної дислокації, контрольних спостережних пунктів тощо.

«Це рішення однозначно дозволить нашій армії, особливо на передових позиціях, бути більш мобільними й ефективними», — наголосив Олександр Корнієнко.

Перший віцеспікер акцентував, що з 1 січня та до 31 грудня року, в якому припинено/скасовано воєнний стан, надходження від «військового» ПДФО пропонується розподілити у такий спосіб:  45% для Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації — на здійснення заходів із закупівлі спеціальної техніки/обладнання; 45% для Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України — для розгортання виробництва озброєнь/боєприпасів; 10% — для розпорядників сектору безпеки та оборони задля автоматичного розподілу між військовими частинами пропорційно, відповідно до сплаченого ПДФО.

Насамкінець він повідомив, що Комітет Верховної Ради України з питань бюджету підтримав цю пропозицію.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко висловив очікування на підтримку народних депутатів України у залі.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.