Водночас Міністерство аграрної політики та продовольства прогнозує, що загальний обсяг цьогорічного врожаю сягне 79 мільйонів тонн зернових та олійних, що майже на 10 відсотків більше, ніж минулого року. Про це під час засідання уряду повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Уряд допомагав і допомагатиме українським фермерам. Аграрії — основні отримувачі позик за державними програмами пільгового кредитування, бо зараз вони основа нашої економіки та нашого експорту», — зазначив він.

Кабмін ухвалив рішення, яке дасть можливість розширити Єдину інформаційну систему соціальної сфери завдяки включенню до неї низки реєстрів та баз даних. «Продовжуємо роботу над підвищенням ефективності соціальної допомоги населенню. Наша мета — допомогти саме тим, хто цього найбільше потребує. Ми формуємо нову соціальну політику за принципами цифровізації, адресності, універсальності, справедливості та безбар’єрності», — підкреслив глава уряду.

За його словами, розширення обміну інформацією Єдиної інформаційної системи соціальної сфери з іншими інформаційними системами дасть змогу надавати соціальні послуги онлайн, а це означає, що без черг, без довідок та без корупції.

До Реєстру індустріальних (промислових) парків рішенням уряду включено ІП «ВінІндастрі». Це вже четвертий індустріальний парком у Вінниці, до роботи в якому планується залучати компанії з новітніми технологіями переробки та підприємства, що працюють у сферах переробки відходів, інформації і електронних комунікацій, науково-технічної діяльності.

Рішенням уряду в півтора разу, із 6700 гривень до 10050 гривень, збільшено оплату праці за виконання суспільно корисних робіт в рамках проекту «Армія відновлення». «За майже рік дії цього проєкту до таких робіт було залучено понад 62 тисячі безробітних у 19 регіонах», — повідомила Перший віце-прем’єр-міністр — міністр економіки Юлія Свириденко.

Передбачається, що з 1 січня 2024 року оплата зросте до 10650 гривень, а з 1 квітня 2024 року — до 12 тисяч гривень.

Зазначимо, що види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону. Саме керівництво областей визначає, які роботи потрібні, та повідомляє про це Центр зайнятості, який пропонує безробітним, що стоять на обліку, долучитися до виконання таких робіт, уклавши строковий трудовий договір.

Уряд схвалив та подасть до парламенту законопроекти: про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності у сфері кінематографії (документом пропонується забезпечити консолідацію в єдиному центральному органі виконавчої влади, діяльність якого спрямовується Кабміном, функцій із формування та реалізації державної політики у сфері кінематографії); про ратифікацію Угоди між Урядом України та Міжнародною організацією права розвитку про заснування представництва Міжнародної організації права розвитку в Україні; про внесення змін до статей 221 та 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо законодавчого врегулювання питання про притягнення осіб до адміністративної відповідальності за виготовлення та пропаганду георгіївської (гвардійської) стрічки; про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування земель природно-заповідного фонду земельним податком у розмірі, що не перевищує 0,1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки; про внесення змін до деяких законів України щодо квартир, стягнених у дохід держави за рішенням суду відповідно до Закону «Про санкції».