Тому наказав: у разі загибелі розвіяти його прах над Чорним морем. Земляки та рідні з Очакова виконали останню волю Героя...

Володимир Ободенко  загинув під Бахмутом 24 квітня 2023 року.

Його іменем, імовірно, назвуть вулицю в Очакові. Замість Суворова. Вийде чи ні — то вже рішення містян. Утім, Володимира добре знають і пам’ятають.

Він з мирного моря у 2014-му пішов захищати рідну землю від «старшого брата». На війні мав позивний «Обод». А до того навчався на юриста, одружився, почав ходити в рейси матросом на танкері.

24 лютого 2022 року його судно було в Атлантиці. Саме там дізнався про початок повномасштабної війни в Україні. Вирішив повернутися на Батьківщину, яку захищатиме.

Офіцера, третього помічника капітана танкера Ободенка не зупинили ані гроші, ані перспективи та звання. Спеціальним бортом він вирушив спочатку до Польщі. Там через волонтерів зібрав гуманітарну допомогу і попрямував до України.

3 березня 2022-го молодший лейтенант Володимир Ободенко вступив до лав ЗСУ. В одній із частин обійняв посаду командира 3-го мінометного взводу мінометної батареї, яка на той момент стояла бронею на захисті Миколаївської області. Його взвод був завжди перший, зразковий, найкращий. Нагорода «Знак пошани» від міністра оборони стала визнанням заслуг молодого командира.

24 квітня 2023 року. Вже було майстерно виконано чергове бойове завдання і Володимир з бійцями відпочивали. Раптом через рацію він почув, що інша група товаришів по зброї потрапила під мінометний обстріл. Кинувся їм на допомогу. На собі витягнув двох поранених бійців, врятувавши їм життя. Потім повернувся за рештою поранених... і загинув.

Цю історію кореспонденту «Голосу України» розповів заступник очаківського міського голови Олексій Васьков. Саме він виступив з ініціативою перейменування вулиці Суворова в Очакові на вулицю Володимира Ободенка.

За словами співрозмовника, у місті вже готовий пам’ятник загиблим цивільним, який скоро встановлять. А загиблим бійцям буде пізніше, коли дізнаються історію кожного очаківця, який віддав своє життя за рідну Україну.

Миколаїв.

Фото з відкритих джерел.