Ведмежі притулки є місцем виживання і надії для численних тварин, які стали жертвами неналежного утримання та знущань. Ці установи надають ведмедям безпечне місце, де вони можуть жити в природних умовах, отримуючи опіку та догляд від кваліфікованого персоналу, кажуть закарпатські природоохоронці.

Розташований у Національному природному парку «Синевир» унікальний прихисток став екологічною домівкою для трьох десятків клишоногих. Його відкрито для захисту і порятунку звірів від жорстокого утримання у невідповідних умовах у цирках, приватних зоопарках чи нелегальних установах.

— Притулок створено з урахуванням природних потреб ведмедів. Величезні вольєри відтворюють їхнє природне середовище, забезпечуючи велику площу для пересування і розвитку природних інстинктів, — розповідає директор НПП «Синевир», депутат обласної ради Микола Дербак. — Це дозволяє їм почуватися комфортно й безпечно, маючи ті умови, до яких вони звикли змалечку.
Лікарі-ветеринари постійно стежать за здоров’ям кожного ведмедя. Заходи безпеки гарантують, що звірі не потраплять у небезпеку і не завдадуть один одному шкоди.

Також проводяться екскурсії та лекції для відвідувачів, програми для школярів з метою виховання екологічної свідомості й поваги до природи.

Реабілітаційний центр бурих ведмедів у нацпарку — це не лише безпечний прихисток для них, а й важлива ініціатива з охорони дикої природи та виховання громадян у дусі екологічної відповідальності. Його існування втілює гуманну ідею: людина і природа мають жити в гармонії.

Ужгород.

Фото прес-служби НПП «Синевир».