Підсумковий прибуток монополіста забезпечений дивідендами від участі в інших компаніях («газпромнефть», «газпромбанк», «новатек», «согаз»). Про це повідомив заступник міністра фінансів та перший заступник голови правління центробанку росії (1995—1998) Сергій Алексашенко, якого путінський фашистський режим оголосив «іноагентом» — ворогом кремля.

«газпром», який використовували як дубину кремля, коли перекривали газ Україні й заморожували споживачів в Європі, через війну зазнав непоправних втрат.

«Після початку війни концерн став чудовим прикладом того, як усі бізнесові досягнення можна дуже швидко перетворити на руїни через політичні амбіції. «газпром» втратив найбільший ринок збуту, а нові не з’являються. Він продає газ собі на збиток, отримує мільярдні позови від колишніх партнерів, а влада вимагає від нього дедалі більше грошей для покриття військових витрат, що зростають», — коментує «Новая газета. Европа».

Про ще одну погану новину для режиму повідомив росстат. Удари українських дронів по нафтопереробних заводах призвели до скорочення виробництва бензину в росії в березні в річному вираженні на 14,3%, а дизельного палива — на 7%.

До середини березня ЗСУ вивели з ладу 16% виробництва автомобільного палива. Останній удар було завдано по куйбишевському НПЗ «роснефті». З ладу виведено половину потужностей переробки нафти.

Ви не повірите, але найбільша бензозаправка світу тепер змушена збільшити імпорт бензину з білорусі. Новополоцький та Мозирський нафтопереробні заводи в білорусі від перевантаження тріщать по швах, ось-ось луснуть.

Щоб усунути дефіцит палива на внутрішньому ринку, влада ще й заборонила експорт бензину.

Після пошкоджень НПЗ, імпорт бензину, за даними Reuters, у першій половині березня зріс майже вп’ятеро.

«Ситуація для путіна погана. Як вони з неї вилізуть, не знаю. Вони розраховують на те, що вдасться укласти якесь перемир’я та перепочити. Вдихнути, видихнути і знову вдихнути. Якщо на таке не підуть Україна та Захід, то я думаю, що найближчі місяці будуть дуже трагічними не так для України, як для росії. Війна не потрібна нікому, крім путіна, патрушева і ще, можливо, людей, яких можна порахувати на пальцях однієї руки. Іншим вона не потрібна», — коментує ситуацію в країні російський історик Андрій Зубов. Він вважає, що зі зникненням путіна війна дуже швидко припиниться. Як зі смертю сталіна дуже швидко, буквально за кілька тижнів, припинилася Корейська війна, яка мала всі шанси перерости в світову.

«Сьогоднішня росія — вона не про Майстра і Маргариту, вона — про Бендера та Паніковського. Вічно скривджена, вічно буркотлива, не визнає жодних правил, ні для своїх, ні для чужих, агресивна і забіякувата, хизується своєю непередбачуваністю і всіх інших, спокійних і передбачуваних, вважає дурнями і слабаками», — це погляд політолога, емігранта Володимира Пастухова. А путін, схоже, навіть не здогадується, що завтра патрушев 
скаже: «Шеф, всьо пропало».