Так стверджують учені з Каліфорнійського університету, які під час досліджень довели, що раціон, багатий на горіхи, гальмує ріст пухлин. За їхнім висновком, насамперед це стосується раку простати. Тож якщо людина що-дня з’їдає жменю волоських горіхів, вона захищає себе від онкологічного захворювання цього органу.
Як пише The Natіon, під час експериментів, для яких було використано мишей, гризунів годували цілими горіхами, олією волоського горіха або жиром, який нагадує той, що міститься в горіхах. Такий раціон підтримувався впродовж 18 тижнів. З’ясувалося, що, крім позитивного ефекту щодо розвитку раку, горіхи знижують холестерин і підвищують чутливість до інсуліну, що дає змогу зменшити ризик діабету. У горіхах багато корисних речовин, у тому числі жирних кислот омега-3. А ці кислоти захищають від раку грудей і хвороб серця. Останні дослідження показали: горіхи зменшують показники гормону ІGF-1 (інсуліноподібний фактор росту-1). Це впливає на розвиток раку простати і молочної залози, розповів доктор Пол Девіс з Університету Каліфорнії. Вчені припускають: наявність цинку, клітковини, магнію і селену вкупі з жирними кислотами омега-3 справляють позитивний ефект.
Київ