Кіннотником з першого курсу інституту вирушив на фронт у 1941 році Роман Дайдакулов захищати батьківщину. А боронити довелося ще й Польщу, Румунію, Угорщину і багато інших країн.

З того часу Роман Миколайович (на знімку) у своєму житті завжди захищав. Дітей і знання — коли працював вчителем і директором школи, людей і правду — коли друкував свої матеріали в десятках обласних і загальноукраїнських газет та виступав на радіо, ветеранів і повагу до них та військово-патріотичне виховання — коли працював упродовж багатьох років керівником прес-групи обласної організації ветеранів.
Саме в цей час, не без допомоги Романа Дайдакулова, до 500 ветеранів Великої Вітчизняної отримували кілька років безплатно газету «Голос України».
Ще кілька днів тому Роман Дайдакулов, вчитель і журналіст, вкотре зустрічався зі студентами, а днями йому виповнилося 90 років. Ювіляра привітали представники громадськості, ветеранської організації та журналістської спільноти. А він читав свої останні вірші та, сповнений творчих задумів, жалкував тільки, що не всі задуми встиг здійснити...
«Голос України» приєднується до численних вітань.
Фото Петра МЕЛЬНИКА.