Кафедра української літератури Інституту філології і журналістики Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського оголошує літературно-мистецький конкурс для старшокласників «Шевченкова весна».

— Особливістю творчого змагання є те, що переможці особисто презентуватимуть свої твори перед слухацькою аудиторією на творчому вечорі, що відбудеться в університеті 19 березня, — каже один з організаторів, кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри української літератури Алла Віннічук. — Причому це може бути не тільки звичне декламування. Аби більше привернути увагу, переможцям пропонують зробити це у формі міні-вистави або знайти інше вираження. Наші студенти з радістю допоможуть їм це зробити.

Співрозмовниця пояснює, чому мова конкурсу є не тільки українська, а й російська та ще й польська. Відомо, що Шевченко писав російською, а його твори перекладено на багато мов, зокрема, польську. На Вінниччині проживає одна з найбільших польських громад. 

— Звучання на святі російської стане ще одним яскравим свідченням того, що в нашій державі мова сусіднього народу не зазнає утисків, наголошує Алла Віннічук.

До участі у конкурсі запрошуються учні 9-11 класів, які є авторами оригінальних творів (віршів, оповідань, нарисів та інших жанрів) про Великого Кобзаря. Подати твори необхідно до 12 березня на електронну адресу: kafedra_ukr@bіgmіr. net з позначкою «На конкурс «Шевченкова весна».

Вінницька область.