В гостях у старшої сестри Анни на мене чекав чудовий салат «Король-ананас». Інгредієнти: куряче філе, сир, зелень, яйця, трохи майонезу і ананас, нарізаний кубиками. Але як усе це було подано! Спочатку подумала, що фрукт справжній, лиш здивувалася, чого він такий плаский — блискуча схожість! «Лусочки» були зроблені з грецьких горіхів, а «чубчик» — із пір’я зеленої цибулі, порею і цибулі-шалот.
Салат простий і дуже смачний, спробуйте самі! Знадобиться: 1 куряче філе (приблизно 300 г), банка консервованих ананасів (500 г), 4 яйця, 200 г твердого сиру, пачка майонезу, 1 цибулина, грецькі горіхи і зелена цибуля, щоб прикрасити страву.
Цибулю потрібно заздалегідь замаринувати, для цього наріжте її кільцями або півкільцями і тримайте 30 хв. у гарячій воді (приблизно склянка) з 1 ч. л. солі та 1 ст. л. 9-відсоткового оцту. Куряче філе і яйця відваріть, а потім дрібно наріжте. Сир натріть на тертці. На пласке блюдо викладіть у формі ананаса всі підготовлені інгредієнти в такому порядку: курятина, майонез, яйця, маринована цибуля, ананас, сир. Потім полийте «фрукт» майонезом і рясно обкладіть половинками грецьких горіхів — це буде «шкірка». Із пір’я зеленої цибулі зробіть густе «бадилля». Смачного!
Надіслала Марія ПРОКОПЕНКО.
Донецьк.
Мал. Миколи КАПУСТИ.