На Херсонщині вже ласують ранніми столовими сортами винограду. Аграрії тішаться: врожай видався чудовий. Якщо торік через несподіваний спалах грибкових інфекцій на плантаціях Таврії зібрали всього лише 3,4 тисячі тонн столового винограду, то зараз очікують на 7 тисяч тонн (дані Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА). Однак роздрібні ціни на солодкий дарунок природи однаково тримаються досить високими: від 45 до 60 гривень за кілограм. Все через скажений споживчий попит на курортах чорноморського та азовського узбережжя краю. Тут багатотисячні армії відпочивальників буквально змітають смаколики з прилавків, не дуже лякаючись нулів на цінниках.
Занадто повільно, на думку покупців, у розпал сезону знижуються й ціни на знамениті херсонські (якщо точніше, голопристанські й скадовські) кавуни. Оптовики приймають їх по дві гривні за кілограм, на придорожніх ринках продають уже по 2,5-3 гривні, а у великих містах поза межами регіону це вже 4-6 гривень за кілограм. Кажуть, все через те, що ранні сорти баштанних уже «відійшли», а пізні масово ще не дозріли, тому й ціни знижувати комерсанти та власники баштанів не поспішають.
178

Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1У Харківській області триває розширення мережі мобільних поштових відділень 292
-
2Кабмін уточнив умови оплати праці фахівців із супроводу ветеранів 191
-
3Уряд врегулював порядок надання грошової допомоги на тверде паливо у зонах бойових дій 134
-
4Уряд ухвалив рішення щодо розподілу субвенції на підтримку осіб з особливими освітніми потребами у 2025 році 89
-
5День пасічника в Україні 88

